Stress & burn-out

☾ The joy of being ☽

Stress? Overspannen? In een burn-out? Herstellend van een burn-out? Nood aan (innerlijke) rust?

Groepssessies of individuele reeks – coming soon!

Tijd maken puur voor jezelf. Weer leren luisteren naar de signalen van je lichaam. Hoofd, hart en lijf uitnodigen samen te werken.

Herstellende yoga, meditatie, ademhalingsoefeningen voor meer energie & ontspanning, mindfulness – en coachings technieken om zelf stil te (leren) staan.

 

Burn-out & bore out begeleiding

Als (ervarings)deskundige schijn ik graag mijn lichtje in jouw donkere dagen als je te maken hebt met stress, burn-out of op zoek bent naar (meer) zingeving in je leven!

We brengen samen in kaart wat aan de oorzaak ligt van jouw BO. Elke persoon is anders en bijgevolg dus ook elke BO.

Wat heb jij nodig om weer JOUW HART te kunnen volgen? 

Een sessie duurt 1u tot 1u 30 min – prijs 60 euro

 

Blog 14 maart 2017 –MIJN BURN-OUTING  : ) gewoon omdat ik zin had om erover te schrijven.

“Een burn-out? Dat zou ik ook willen, ik kan ook wel wat vakantie gebruiken!”
Ik was te geraakt om meteen te kunnen reageren, boos, woedend, ik voelde me gekwetst…
Later probeerde ik het toch uit te leggen: “Vakantie is dat niet echt hoor, als je lichaam er plots mee ophoudt…” Maar wat zeg je als je in de ogen kijkt van iemand die duidelijk overwerkt is en wat zeg je over iets wat je niet kort kan samenvatten, zelf niet volledig kan bevatten?

Druk, drukte, geen tijd! Het is een fenomeen van de hedendaagse maatschappij, burn-out een van de symptomen. Er wordt heel wat over geschreven en gepraat, meningen worden gedeeld, uitgespuwd zelfs en beschuldigende vingers worden gewezen… Maar wat burn-out met je doet is je helemaal terug katapulteren naar jezelf. Jij. Alleen. Met je-zelf.

De trap oplopen kost je veel moeite, dat uit je bed komen elke dag nog veel meer.
Nergens geen zin meer in, geen energie meer voor.
Je niet meer aankleden in de ochtend, je kinderen niet meer naar school kunnen brengen, alleen nog willen slapen,… alles valt rond je weg. Daar lig je dan, B.O. aka K.O.
Je wereld staat stil, beter nog, jij staat –eindelijk- stil!

Het is een vreemd gevoel jezelf van de ene op de andere dag niet meer te herkennen, niet meer op je lichaam te kunnen rekenen. Je overspoeld te voelen door schuldgevoel daarover. Alles wat je denkt te “moeten” of “willen” niet meer te kunnen. De dingen die je leuk vindt niet meer te kunnen bedenken. Mijn hoofd ging flatline……………………………Volledig overprikkeld. “Overwerkt!”

Vele maanden later voel ik me heel anders, sterker, minder kwetsbaar, eigenlijk voel ik gewoon weer veel meer. Toch blijft het een zoektocht. Een fragiele evenwichtsoefening tussen hoofd, hart en lichaam. Ik heb heel diep in mezelf gegraven, onverwerkte emoties gevoeld, de oorzaak van dat altijd maar “moeten” opgezocht, mindfucks ontmanteld, leren ademen, mijn vermoeidheid leren aanvaarden, basically weer lief voor mezelf leren zijn…
Leuk is dat niet. Vakantie ook niet. Noodzakelijk wel. Dankbaar, dat ook!
Ik ben dankbaar dat ik terug kan genieten van de kleine dingen (doen), die veel groter blijken dan ik dacht!